Beleef een rituaal van Vrijmetselaren in het najaar van 2020 – Maak kennis met de Vrijmetselarij

In het najaar van 2020 houdt Vrijmetselaarsloge De Gulden Regel in Apeldoorn een avond voor belangstellenden. Iedereen die geïnteresseerd is in de Vrijmetselarij is van harte welkom.

We gaan er deze keer een heel bijzondere avond van maken. We gaan de bezoekers van deze avond deelgenoot maken van het mysterie dat wij de Koninklijke Kunst noemen. Op deze avond wordt een aangepast rituaal opgevoerd om je een indruk te geven hoe vrijmetselaren verdieping vinden door te werken met symbolen en ritualen. Laat je meevoeren met je gevoel en gedachten en krijg een indruk zoals vrijmetselaren die regelmatig krijgen.

Na het rituaal zal broeder Arjan Burger een aantal prangende vragen stellen aan de broeders van de loge. We doen dit in de vorm van een comparitie: een uitwisseling van gedachten. Natuurlijk kun je zelf ook vragen stellen!

Arjan zal vragen stellen als:
Wat betekent het rituaal voor jou?
Waarom ben je lid geworden van de Vrijmetselarij?
Wat zou je een nieuwe broeder willen meegeven?

De avond begint om 19.30 uur en is toegankelijk voor mannen die zich interesseren voor Vrijmetselarij. Laat je meevoeren met je gevoel en gedachten, om een ervaring te krijgen zoals wij die regelmatig beleven.

Je bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in ons logegebouw aan de Mr. van Hasseltlaan 29 in Apeldoorn. De toegang is vrij.


Als je deze openbare avond wilt bezoeken, meld je dan even aan: