Vrijmetselarij in Apeldoorn

Loge De Gulden Regel is een vrijmetselaarsloge in Apeldoorn. Wanneer je interesse hebt in de vrijmetselarij in Apeldoorn of gewoon eens Vrijmetselaars in Apeldoorn wilt spreken, dan ben je welkom bij op een Openbare avond
Onze vrijmetselaarsloge komt op de woensdagavond bijeen. Een aantal keer per jaar organiseren we een openbare avond. Dat is een goede gelegenheid om eens te komen kijken als je op zoek bent naar Vrijmetselaars in Apeldoorn. Wanneer je op zoek bent naar de Vrijmetselarij in Apeldoorn om je eventueel over te laten schrijven naar een andere loge, dan ben je natuurlijk ook welkom op onze reguliere avonden.

Neem in alle gevallen even contact met ons op

Over de Gulden Regel – loge in Apeldoorn

Loge De Gulden Regel is de jongste van de drie mannelijke vrijmetselaarsloges in Apeldoorn en opgericht in januari 2012.
In de vrijmetselarij is het gebruikelijk om in het proces van Ken U Zelve, bouw- en licht-symboliek te gebruiken.
Loge De Gulden Regel maakt als één van de weinige loges in Nederland gebruik van een derde stroming: de alchemistische symboliek.

Verdieping

In de omgang met elkaar is openheid, vertrouwen en respect, een stevige basis voor de ontmoeting in de broederschap. De loge biedt de mogelijkheid om te komen tot verdieping, innerlijke groei en persoonlijke zingeving. Door gebruik te maken van symbolen, rituelen, lezingen en comparities kan het Vrijmetselaars begrip van “Ken U Zelve” getoetst worden aan een ieders persoonlijke visie en beleving.

Bijeenkomsten

De leden komen wekelijks op woensdagavond bijeen van 19.00 uur t/m 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid tot informeel samenzijn onder het genot van een drankje..